Beeldhouwen in hout

Een beeldhouwcursus in hout moet natuurlijk passen bij de cursist. Daarom hieronder een beschrijving over de wijze waarop hij zijn beeldhouwcursus in hout verzorgd.

Bij een beeldhouwcursus in hout zullen eerst een aantal basistechnieken geleerd moeten worden. Zaken als het bolle, holle en vlakke vormen steken zijn de eerste zaken die aan de orde komen. Als men deze vaardigheden beheerst is de basis aangelegd. Tijdens de eerste oefening, bij de cursus beeldhouwen in hout, leert men het gereedschap kennen. Welke gutsen zijn er, met welke gutsten en kloppers werkt de cursist het prettigst, welke handgereedschap is er nog meer etc.

Het eerste werkstuk tijdens de beeldhouwcursus in hout kan een abstracte vorm zijn of een schaal. Niet te moeilijke vormen, maar echt bedoeld om de eerste basisvaardigheden in te trainen en het gereedschap te verkennen. Welke vorm cq schaal men wil maken is aan de cursist. 

Als een cursist –tijdens de cursus beeldhouwen in hout- figuratief wil werken staat Maarten de cursist bijv. bij met de verhoudingen van het menselijk lichaam etc. Zo kan een cursist zich tijdens beeldhouwen in hout zich laten inspireren door het hout zelf en intuïtief aan de gang gaan. Een ander zal eerst een ontwerp willen maken en dan het hout erbij willen zoeken. Dat ontwerp maakt de cursist dan tijdens de beeldhouwcursus in hout eerst uit boetseerwas. Als dat klaar is wordt het hout erbij gezocht en zal het ontwerp vergroot en gekopieerd moeten worden. Die cursist leert dan tijdens de beeldhouwcursus in hout één kopieertechniek. Op die wijze kan elke cursist een eigen invulling geven aan de beelden die hij tijdens de beeldhouwcursus in hout wil maken. Elke cursist bepaald op die manier zijn eigen cursusprogramma, hij heeft dus de regie wat hij wil leren tijdens de cursus beeldhouwen in hout. Hierdoor is hij maximaal geïnteresseerd en dus ook gemotiveerd om iets van zijn/haar werkstuk te maken! 

De doelstelling is ook om mensen de liefde voor het hout, vormtechnieken en het beeldhouwen in hout bij te brengen tijdens beeldhouwen in hout

Beeldhouwencursus in houtBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen