Beeldhouwkunst

Beeldhouwkunst is een van de beeldende kunsten. Onder beeldende kunsten vallen onder andere ook schilderkunst, fotografie en film. In het algemeen vallen ruimtelijke kunstwerken zoals bustes, standbeelden, portretten, beeldengroepen en torso’s onder de categorie beeldhouwkunst. Ook beeldhouwwerken vallen hier natuurlijk onder. Duizenden jaren geleden maakten mensen al gebruik van de beeldhouwkunst. Zo maakten de Grieken beelden om hun goden te vereren en werden in China vooral kleine voorwerpen zoals schalen en potten gemaakt om hun rijkdom aan te geven. Tegenwoordig worden nog veel meer verschillende vormen van de beeldhouwkunst gebruikt om gevoel, gedachten en ideeën weer te geven. Zo kan een foto erg sprekend zijn en een abstract schilderij bij ieder persoon weer een andere gevoel of emotie oproepen.

De meeste mensen denken dat  beeldhouwwerken enkel van hard gesteente zoals beton, klei, brons of marmer gemaakt worden. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn. Zou zijn er ook genoeg beeldhouwwerken die gemaakt worden uit lood, terracotta, gips, maar ook zelfs bijenwas of hout. In principe is bij alle materialen de manier van beeldhouwen hetzelfde; je hakt de materie weg. Het grote verschil zit hem in de kenmerken en eigenschappen van het materiaal. Zo is steen anorganisch, terwijl hout organisch is, omdat het gegroeid is uit de levende natuur.

Beeldhouwkunst kan als begrip iets oudbolligs uitstralen, maar dat is het helemaal niet. Zowel jong als oud maken beoefenen verschillende vormen van beeldhouwkunst. Zo zijn er speciale opleidingen voor studenten die gericht zijn op de beeldhouwkunst en worden er ook voor zowel jongere als ouderen mensen cursussen en workshops georganiseerd. Ook kun je zelf de hobby hebben om te schilderen of te boetseren. Vaak geeft het creatief bezig zijn met verschillende materialen erg veel plezier en is het eindresultaat erg leuk.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen