Cursus houtbewerken

Mensen die een cursus houtbewerken willen volgen moeten zich eerst afvragen wat ze willen bewerken met  hout!

Cursus houtbewerken ‘speelgoed maken’
Cursus houtbewerken ‘meubel maken’
Cursus houtbewerken ‘beeldhouwen in hout’
Cursus houtbewerken ‘hout draaicursus’
Cursus houtbewerken ‘leren omgaan met een motor zaag ‘
Cursus houtbewerken ‘houten sierraden maken’
Cursus houtbewerken ‘figuurzagen met een motorzaag’
Cursus houtbewerken ‘cursus machinaal hout bewerken’
Cursus houtbewerken etc.

Al bij al is ‘Cursus houtbewerken‘ wel een heel erg algemeen begrip. Bij aanvang van de cursus wordt de beginners iets verteld over het gereedschap, het materiaal en hoe je tot een beeld kunt komen. Daarna kun je aan de slag: uitgaand van een vooropgesteld plan of gewoon onbevangen aan het werk gaan en een creatie laten ontstaan.

Cursisten worden individueel begeleid, zodat het mogelijk is om in te leven in het idee van de cursist en haar/hem daarbij bij te staan. Uiteraard houden we  goed in de gaten of iedereen de beeldhouwtechniek goed toepast, ook met het oog op de veiligheid. We gaan ervan uit dat men “leert door doen”.

Het eindresultaat is afhankelijk van de cursusduur. Hoe langer de cursus, hoe fijner het resultaat. Voor een goed en mooi resultaat zijn we voorstander van meerdaagse cursussen op locatie of een cursus van 10 dagdelen. 

De groepsgrootte varieert tussen de 1 en 8 personen, dan kan aan iedere cursist  voldoende aandacht worden gegeven! Ook zijn eendaagse workshops ontwikkeld.., met als doel kennis te maken met het beeldhouwen in hout. Uiteraard streven we ernaar dat de deelnemers na een dag tot een aardig resultaat kunnen komen.

Naast het bijbrengen van kennis en vaardigheden, willen we de cursisten laten ervaren dat het vooral een ontspannende bezigheid is. Beeldhouwen is een fysieke bezigheid maar je moet  je hoofd er goed bij houden. Juist door toepassing van de langzamere techniek, is er genoeg tijd en ruimte in je hoofd om te mijmeren, dit geeft rust in je hoofd!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen