Hout exposities

Er zijn erg veel mensen die in hun tijd het leuk vinden om hout te bewerken. Hout is een erg veelzijdig materiaal waaruit allerlei voorwerpen en kunstwerken gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan tafels, stoelen, pollepels, schalen, vogelhuisjes, maar ook aan mooie houten beelden groot en klein. Voor de mensen die op een professioneel niveau houtbewerken worden zogenaamde hout exposities georganiseerd. Tijdens deze exposities kunnen verschillende bedrijven, maar ook particulieren laten zien wat voor voorwerpen en/of kunstwerken zij uit hout kunnen maken. Ook worden er soms tijdens de hout exposities ook workshops of lezingen gehouden. Hieronder worden twee bekende grote hout exposities in Nederland vermeld.

  • Vormgevers in Hout

Dit is een houtexpositie dat jaarlijks terugkeert. Deze houtexpositie wordt gehouden op het Fort bij Vechten. Verschillende meubelmakers, kunstenaars, houtzagers, instrumentenbouwers, houtdraaiers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven presenteren tijdens deze houtexpositie hun werk. Elk jaar trekt deze expositie vele bezoekers. Het doel van deze houtexpositie is het publiek duidelijk maken dat met hout hoogwaardige producten gemaakt kunnen worden. De producten worden door de mensen zelf ontworpen, op een ambachtelijke manier gemaakt en vervolgens op een duurzame en milieuvriendelijke manier afgewerkt. De locatie, fort bij Vechten, is een sfeervol cultureel centrun dat tot de verbeelding spreekt door het bosachtige terrein en de oude gebouwen.

  • Houtmanifestatie Von Gimborn Arboretum

Tijdens deze houtexpositie, ook wel houtmanifestatie, hebben de deelnemers het doel te laten zien hoe levend hout tot stand komt. Daarnaast is het doel het publiek kennis te laten maken met de diversiteit aan producten die gemaakt kunnen worden van hout. Om een zo breed mogelijk beeld geven, presenteren meer dan vijftig vormgevers in hout hun werkstukken, producten en kunst. De vormgevers gebruiken allemaal Nederlands hout. Daarnaast zijn alle producten uniek en op een natuurvriendelijk manier verwerkt en bewerkt.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen