Houtbewerking

Houtbewerking
Ook de term houtbewerking is een heel algemeen begrip. Meestal heeft men het dan over hetgeen een meubelmaker doet. Vele meubelmakers geven daar ook cursussen is

Houtbewerking basis: 
In een basis cursus houtbewerking worden de basisbeginselen van het vak geleerd. Technieken zoals het vlak, haaks en op breedte en dikte schaven van hout. Het maken van verschillende houtverbindingen, zoals halfhouts en pen-gatverbindingen. Het maken van een raamwerk met slis-verbindingen en een paneel. Het maken van een houten hamer en het maken van zwaluwstaartverbindingen. Ook zal er uitgebreid aandacht besteedt worden aan het slijpen en wetten van schaaf-en steekbeitels. 

houtbewerking

Houtbewerking 
In een vervolg cursus houtbewerking worden de technieken uit de eerste cursus verder uitgediept. Er wordt een kist gemaakt met zwaluwstaartverbindingen in een formaat en houtsoort naar keuze. De zwaluwstaarten worden met de hand gemaakt, maar er zal in deze cursus ook meer met elektrisch handgereedschap gewerkt gaan worden. 

daarna zullen de meeste meubelmakers hun cursisten houtbewerking het eerste meubel laten maken. Een meubel met een deurtje en/of een lade. De cursist kan hiervoor zelf een ontwerp maken of gebruik maken van één van de bestaande ontwerpen. Het hele proces van het maken van een meubel komt aan bod; vanaf het lezen van de tekening, het maken van de houtstaat en werkvolgorde, het vergaren van het materiaal, het maken van het meubel tot aan het aanbrengen van de afwerking.

Natuurlijk is beeldhouwen in hout ook een vorm van houtbewerkingBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen