Houtolie

Wat bedoelen wij met Houtolie?

Houtolie is een ietwat verwarrende naam omdat er zowel één soort olie als een hele verzameling oliën mee bedoeld kan worden.               

Dat eenieder met het woord "Houtolie" een soort olie bedoelt om hout te beschermen zal ongetwijfeld duidelijk zijn. Daarna houdt de duidelijkheid echter al snel op omdat sommigen met houtolie de zogenaamde Chinese houtolie bedoelen die ook als Tungolie bekend is, terwijl anderen niets anders bedoelen dan "één of andere soort olie die je op hout kunt smeren".

In het eerste geval is duidelijk wat er met het woord houtolie bedoeld wordt, namelijk Chinese houtolie. In het tweede geval echter kan met het woord houtolie van alles bedoeld worden zoals bijvoorbeeld rauwe of gekookte Lijnolie, Ricinusolie enzovoorts.

De basis van de producten van Workshop-express is Chinese Houtolie oftewel Tungolie omdat dat eenvoudigweg de meest hoogwaardige olie is die moeder natuur voor ons maakt. Als wij in de het atelier praten over houtolie  bedoelen we daar Chinese houtolie mee. We zijn er zó aan verknocht dat we al onze beelden behandelen met houtolie...

We hopen dat u, door wat meer achtergrondinformatie op te doen, u uiteindelijk zelf de beste keuze kunt maken voor het product om uw project mee af te werken. Een keuze die naar we hopen na het doorlezen van deze site vooral gebaseerd is op kennis en iets minder op marketingkreten als "de beste" of "de goedkoopste".

Ook is het aardig om te weten dat onze producten bestaan uit natuurlijke, duurzame grondstoffen en weinig of geen oplosmiddelen bevatten waar u niets aan heeft en die bovendien vaak nog vervelend ruiken ook. M.a.w. ook in onze houtolie zit zo min mogelijk oplosmiddelen waardoor er meer houtolie in 1 liter zit! Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen