Vormgeving in hout

Met het begrip ‘vormgeving in hout’ wordt alles bedoeld wat van hout gemaakt wordt. Hout is een erg veelzijdig materiaal, wat dan ook voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Denk maar eens aan de bijzettafels, tuintafels, pollepels, keukenplanken en voederhuisjes voor de vogels. Daarnaast zijn er ook veel kunstenaar die zich bezig houden met de vormgeving in hout. Zij gebruiken hout om kunstwerken te maken. Door het hout te bewerken kunnen erg mooie beelden ontstaan. 

Om de vormgeving in hout wat meer onder de aandacht van mensen te brengen, wordt ook meerdere keren per jaar verschillende soorten vormgeving in hout tentoongesteld. Zo is er de jaarlijks terugkerende houtexpositie ‘Vormgevers in Hout’. Deze houtexpositie wordt op Fort bij Vechten gehouden. Zowel houtzagers als kunstenaars, meubelmakers, houtdraaiers, gereedschappenleveranciers, instrumentenbouwers en andere bedrijven die hout bewerken of verwerken presenteren hun werk tijdens deze houtexpositie. Elk jaar trekt deze houtexpositie weer vele bezoekers. 

De reden dat de ‘Vormgevers in Hout’ expositie in Fort bij Vechten gehouden wordt, is dat het een erg bosachtige terrein is en het dienst doet als een sfeervol cultureel en culinair centrum. Het doel van de houtexpositie is aan mensen duidelijk maken dat erg veel gedaan kan worden met hout. Vele bedrijven kunnen erg hoogwaardige producten uit dit materiaal maken. De producten die op de houtexpositie tentoongesteld worden zijn zelf ontworpen, op een milieuvriendelijke en duurzame manier afgewerkt en op een ambachtelijke manier gemaakt.

Bent u enthousiast geworden en lijkt het u leuk om zelf ook aan de slag te gaan? Dat kan! Er zijn verschillende bedrijven die workshops bieden voor het bewerken van houtBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen