Workshops

Creatieve workshops zijn in te zetten als onderdeel van een bedrijfstraining of voor persoonlijke veranderingstrajecten.

Maar natuurlijk ook gewoon een dagje wat anders doen dan anders. Ook worden creatieve workshops vaak ingezet omdat mensen zoekende zijn naar een nieuwe hobby. Door af en toe een creatieve workshop te volgen heeft men  op een laagdrempelige manier de gelegenheid om te  kijken of dat wat voor hen is. Mocht dat zo zijn dan kan men altijd verder met een echte cursus!

In dit artikel gaan we wat verder in om de creatieve workshops in te zetten als ondersteuning bij o.a.  persoonlijke veranderingstrajecten.

Soms hebben sommige gevoelens (nog) geen woorden!
Creativiteit kan helpen bij het oplossen van problematiek. Door het openzetten van de poort van de creativiteit op welke manier dan ook, wordt de persoon in zijn geheel creatiever. Dus ook bij het zien van nieuwe mogelijkheden en ook bij het oplossen van problemen. Het opnemen van creativiteit in een therapeutisch proces werkt naar twee kanten. Je kijkt niet alleen op een nieuwe manier naar de problematiek, maar door het creatief bezig zijn richt je je even op één ding tegelijk. Dit geeft verheldering en ontspanning. Dit doe je eigenlijk in creatieve workshops

Werkwijze bij een creatieve workshop beeldhouwen in hout:
Er zijn veel parallellen te trekken tussen beeldhouwen en probleem oplossen. Hoe zoek je oplossingen? Hak je ruw in op je probleem, of schuur je er alleen maar langs zonder werkelijk knopen door te hakken. Als het niet lukt zoals je wilt, wat doe je dan?

Het doorlopen van een totaal beeldhouwproces geeft je inzicht in welke stappen je al goed doet en welke je anders zou kunnen doen of overslaat en welke gevoelens dit bij je opwekt.

Wat doet het je? Raak je helemaal gevangen en kun je niet meer loskomen, of word je er juist ontspannen van? Voel je verdriet of vreugde? Waar herken je dit in je leven en hoe ga je er daar mee om?

Even concreet in het kort het proces: Het materiaal een ronde houten stam, de ontwerpfase, grofstoffelijk vormgeven (hard fysiek werk), naar het gehele beeld blijven kijken en aan het gehele beeld blijven werken, vormen bij elkaar halen, vormen in “evenwicht”, met elkaar brengen, fijner gaan werken, afwerken.

Soms zie je het niet meer zitten, soms loop je “vast”in de vorm dan toch doorgaan, het wordt weer duidelijker, elke keer beslissen wat eraf moet, goed kijken, alles overzien. Het is een langzame techniek waardoor men voldoende ruimte in het hoofd over heeft om te mijmeren toch moet men goed opletten en geconcentreerd blijven werken etc.  Juist door dit proces ontspant het en ga je toch anders naar zaken kijken!  Dat is in het kort wat een creatieve workshop met je kan doen

Voor wie zijn dit soort creatieve workshops bedoeld? De creatieve workshops zijn geschikt voor mensen die;

  • meer inzicht willen krijgen in wie zij zijn
  • kennis willen nemen van de oplossingsprocessen in zichzelf
  • concreet met een probleem worstelen
  • verwerking nodig hebben b.v. na een operatie, overlijden van een    dierbare of andere levensschokkende gebeurtenissen.
  • creatief willen zijn ondanks/dankzij hun handicap
  • willen leren ontspannen door iets te doen.
  • een ontdekkingsreis willen maken of in zichzelf of in de creativiteit
  • zo creatief zijn dat zij zelf een bestemming kunnen bedenken.

Natuurlijk kan iedereen zich op persoonlijke titel inschrijven en op die wijze aan zichzelf gaan werken. Maar ook worden dergelijke creatieve workshops aangeboden als onderdeel van een therapie.

Tevens zijn de creatieve workshops geschikt als ondersteuning bij een relatie therapie. Beide partners maken dan samen één beeld. Waardoor ze zeer goed samen moeten overleggen en moeten samenwerken!  Dit werkt bindend! Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Beeldhouwen